1608539237 613x321.6826625387 3 0 nwАналітики Стенфордського університету і видавництва Elsevier та SciTech Strategies оприлюднили черговий Рейтинг ТОП 2% науковців світу за 2019 рік. Усього в цей список потрапило 85 українців.

Про це повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Зазначений проект оцінює весь науковий результат дослідників за наукометричними показниками, беручи до уваги індекс Гірша, кількість цитат або позицію у списку авторів (перший чи останній автор), тощо. Список включає більше 160 тисяч вчених з усього світу, які розподілені за 22 науковими напрямками, розділених на 176 конкретних областей досліджень.

"Українська наука має добрі перспективи, коли у нас є такі результати. У цьому контексті зрозуміло, що наш обласний конкурс для науковців потрібно продовжити і удосконалити, щоб він став інструментом підтримки не лише науковців, а й наукових досліджень. Країна, яка має науку - має майбутнє", - наголосив директор депаратменту освіти та науки Львівської ОДА Олег Паска.

Академічну Львівщину у цьому престижному рейтингу представляють 8 науковців, серед яких 6 вчених НУ «Львівська Політехніка» та по одному представнику від Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Інституту прикладних проблем механіки і математики імені Я. С. Підстригача.

До еліти світової науки увійшли:

  • Висоцька Вікторія Анатоліївна (кафедра інформаційних систем та мереж, Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій, Національний університет «Львівська політехніка»).
  • Кирчей Іван Ігорович (Інститут прикладних проблем механіки і математики ім. Я. С. Підстригача)
  • Шаховська Наталія Богданівна (кафедра систем штучного інтелекту, Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій, Національний університет «Львівська політехніка»).
  • Пукач Петро Ярославович (кафедра обчислювальної математики та програмування, Інститут прикладної математики та фундаментальних наук, Національний університет «Львівська політехніка»).
  • Литвин Василь Володимирович (кафедра інформаційних систем та мереж, Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій, Національний університет «Львівська політехніка»).
  • Лесик Роман Богданович (кафедра фармацевтичної, органічної і біоорганічної хімії, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького).
  • Нитребич Зіновій Миколайович (кафедра вищої математики, Інститут прикладної математики та фундаментальних наук, Національний університет «Львівська політехніка»).
  • Клим Галина Іванівна (кафедра спеціалізованих комп’ютерних систем, Інститут комп’ютерних технологій, автоматики та метрології, Національний університет «Львівська політехніка»).

Повний список вчених, які увійшли в престижний рейтинг ТОП-2 можна знайти за посиланням.