948594594854Віталій Д. визнав, що переконував дітей до самоушкодження та самогубства у грі через інтернет. Він пропонував дітям виконувати різні жахливі завдання. Останнє — самогубство.

Згідно з обвинувальним висновком, Віталію Д. було пред’явлено звинувачення у спробі переконати іншу людину покінчити життя самогубством. Зараз підозрюваному загрожує до п’яти років ув’язнення. Чоловік визнав свою провину, але пояснив, що не хотів, щоб хтось вбив себе, пише Іnpoland.net.pl посилаючись на Великопольську поліцію.

Справа розпочалася у кінці березня 2020 року, коли поліція отримала інформацію про небезпечну онлайн-гру. Усі ниточки вели у Польщу, де знаходився «куратор». Він запрошував дітей до гри, яка нагадувала «Синього кита». З цією метою він в соціальній мережі «ВК» заснував закриту групу під назвою „Beginnings 57”.

Гра полягає у виконанні завдань.

«Спочатку це були, здавалося б, безневинні пропозиції, наприклад, надсилання фотографії кита. З кожним наступним етапом завдання ставали дедалі небезпечнішими. Наприклад, чоловік наказував дітям переглянути драматичні психоделічні фільми або завантажити фотографії учасників, які сидять на підвіконні багатоповерхівки. Наступні завдання були пов’язані з самокаліченням різних частин тіла. Згідно з припущеннями, завершальним етапом гри мало стати самогубство» — пояснила Івона Ліщинська з прес-служби Великопольської поліції.

Підозрюваний налагоджував контакти переважно з російськомовними підлітками. Також поліція виявила, що двоє підлітків, які брали участь у страшній грі, також були в Польщі. Один живе неподалік Познані, інша — у Нижній Сілезії. У 15-річної дівчинки українського походження на тілі було багато порізів. Всього у закритій групі було 35 дітей, але таких груп могло бути більше.

У травні, в Белхатовському повіті, поліція з питань кіберзлочинності затримала підозрюваного 24-річного Віталія Д. Слідство триває.