0000000007886Туристи звернулись за допомогою до служб порятунку, бо піднялись в гори без відповідного одягу та обладнання. Там вони виявилося, що за нинішніх погодних умов вони не можуть спуститися.

У суботу вдень, 30 січня, дев’ять туристів застрягли на перевалі Кондрачка, повідомив inpoland.net.pl, посилаючись на рятувальників TOPR. На стежці були складні погодні умови.

Інформація про неприємності українців надійшла по телефону до головного офісу TOPR в Закопаному 17.

«Туристи звернулись за допомогою, бо піднялись на перевал Кондрачка без відповідного одягу та обладнання. Там вони виявили, що за нинішніх погодних умов не можуть спуститися. Тим часом зателефонували випадкові туристи, які зіткнулись із групою та запропонували провести їх через вершину Копи Кондрацької до переходу під Копа, що нам дуже допомогло», — повідомив черговий рятувальник ТОПР Ян Кшептовський-Сабала.

«Рятувальники змогли, використовуючи безпечну зону, вийти на перевал під Кондрацькою Копою, а звідти вони всі благополучно поїхали до Кузниці», — додав рятувальник.

У Татрах другий, помірний, рівень лавинного ризику. Снігопад у поєднанні з сильним вітром прогнозується на найближчі години, що може збільшити ймовірність сходження лавин.