94857448574Рясне-Руське — єдина сільрада, яка досі не передала як належить інформацію щодо містобудівної та землевпорядної документації. Про це повідомила в.о. директора департаменту міської агломерації Львівської міськради Наталія Алєксєєва.

"Вже навіть цікаво, кого так сильно треба боятися вже колишнім керівникам Рясне-Руської сільради, щоб так ретельно приховувати документообіг та всі свої рішення. 

Ви знаєте, що триває робота 10 ліквідаційних комісій. Це потрібно, аби упорядкувати документи щодо тих громад, які приєдналися до Львівської МТГ.

Так-от, надати всю земельну та містобудівну документацію – власне рішення ліквідаційної комісії. Зараз всі сільради співпрацюють із ліквідаційними комісіями та виконують їхні доручення – надають для опрацювання містобудівні та землевпорядні документи. Видно, що робота в них налагоджена, вони розуміють як організований документообіг і знають де зберігаються всі рішення. У деяких сільрадах допомагають навіть керівники, хоча строк їхніх повноважень уже закінчився.

Натомість у Рясне-Руській – суцільне підпілля. Ніхто нічого не знає. Працівники, які би мали знати, аргументують, що їх ніколи не залучали до містобудівної та землевпорядної роботи. Юрист сільради не в темі, землевпорядника взагалі не було. Голова сільради і секретар на словах буцімто й раді допомагати. Секретар навіть був на засіданні ліквідаційної комісії, заперечень не мав. Та ба – наразі ці тепер уже колишні посадовці не поспішають здати справи як би пасувало. Як вели справи і що залишилось за весь час роботи ради, можете побачити на фото. Чи це порядок? Є сумніви))) Тим більше, усі справи до 2019 року хутенько відправили… в архів. Мовляв, шукайте. За 15 років роботи в органах самоврядування таке бачу вперше.

Наразі від цієї сільради ми отримуємо лише інформацію щодо фінансово-бухгалтерської діяльності і жодної з містобудівної та землевпорядної.  Тому і складається враження, що Рясне-Руська намагається приховати власні земельні оборудки, а отже, затягує роботу ліквідаційної комісії. Інакше як пояснити, що у сільраді немає рішень щодо землі, навіть за останні роки, коли вона була ще чинною владою? Отака вона - турбота про власних мешканців", - пише Наталія Алєксєєва на своїй сторінці у Фейсбук.