scientistswearingmasksglovesholdingsyringewithvaccinepreventcovid19115020809 fdead6dfd8b833b6fe38a26155d4d783Представники МОЗ України звернулися до глави УГКЦ Святослава з пропозицією зробити щеплення «залишковою дозою», яке передбачає позачергове вакцинування для публічних осіб. Предстоятель УГКЦ погодився на вакцинацію. Про це повідомили у Департаменті інформації УГКЦ.

«Нам дуже важливо, щоб план вакцинації був справедливим і щоб зважали на найбільш вразливі верстви населення, – сказав у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ блаженніший Святослав. – Ще на початку лютого я зазначав, що, коли вакцина від коронавірусу буде для мене доступною як для священнослужителя чи людини, яка досягла певного віку, то, очевидно, я пристану на таку пропозицію. У контексті цього рішення міністерства я маю тепер таку можливість».

При цьому глава УГКЦ зазначив, що Церква, шануючи особисту свободу кожного, радить своїм вірним робити щеплення – «скористати з можливості захистити себе від захворювання».

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов видав наказ, за яким релігійні діячі можуть реєструватися на вакцинацію як «публічні та громадські діячі».

Таке вакцинування проводитиметься в межах тих сесій вакцинації, під час яких зафіксована відмова від вакцинації, виявлено протипоказання до вакцинації, зафіксована відсутність людей у кількості, що унеможливлює повне використання відкритих флаконів із вакциною від коронавірусної хвороби COVID-19 та може призвести до утилізації залишку вакцини.