300px LvivArtGallery«А тепер, дорога наша культурна громадськосте, настав час пересвідчитися, чи здатні ми стати на захист нашої історичної спадщини! Всі наші замки, пам"ятки, по крупинці все життя збирані світлої пам`яті Борисом Возницьким, пускають"під ніж". Тепер всім стане зрозумілим "незрозуміле" призначення Возняка директором Галереї мистецтв : роздерибанити пам`ятки, на які хтось вже має свої плани. Передача замків і музеїв у власність громад означає припинення їх існування, бо жодна громада не в змозі їх утримувати», - про це написала на своїй сторінці й Фейсбук депутат Львівської обласної ради Мирослава Бабінська.

Депутатка представила на розгляд громадськості звернення від управління майном спільної власності до голови постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку. Йдеться про прохання прийняти пам’ятки архітектури, які перебувають в користуванні Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького, у спільну власність територіальних громад. Для цього, йдеться у документі, потрібно виділити з обласного бюджету 120 тисяч гривень на виготовлення технічної документації.

«Всі, хто має номери телефонів, мейли керівництва області, міністерства культури, нардепів, відомих людей, негайно пишімо, телефонуйио і робімо найширший розголос!», - закликала Мирослава Бабінська. 

памятки