HUU05rBUzWgUОфіс генерального прокурора скерував до Франції клопотання про проведення низки слідчих дій щодо громадянина Франції, якого підозрюють в скоєнні смертельної ДТП на Львівщині. Про це повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова на своїй сторінці у Фейсбук.

Сьогодні разом із заступником Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко зустрілася із матір’ю двох дівчаток, які загинули внаслідок моторошної ДТП. Аварія сталася в липні 2020 року на дорозі Київ-Чоп в районі міста Броди.
Висловила співчуття та свою підтримку мамі, яка втратила двох доньок. З боку Офісу Генерального прокурора буде докладено максимум зусиль, щоб винні отримали покарання згідно закону”, – зазначається у повідомленні.

За даними слідства, громадянин Франції, який був за кермом автомобіля, грубо порушив правила дорожнього руху під час обгону, внаслідок чого сталося зіткнення. Дві дівчини, що перебували в автомобілі, загинули.

Наразі водій перебуває на території Французької республіки.

Ми вже направили клопотання про доручення до Французької Республіки, в якому просимо провести низку слідчих дій, зокрема, вручити водієві повідомлення про підозру, допитати його як підозрюваного на території Франції та вручити повістку про виклик в Україну для проведення слідчих дій. Окрім того, ми спробуємо задіяти дипломатичні канали і рухатися до результату. Це справа честі українських правоохоронців – показати, що ми захищаємо справедливість щодо наших українських громадян у будь-яких юрисдикціях та всіма доступними для нас способами”, – наголосила Ірина Венедіктова.