d0336ca 2 e1622807602872Державне бюро розслідувань викрило масштабну корупцію на Волинської митниці – за хабарі пускають через державний кордон вантажі без сплати митних платежів. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Гроші вилучено ДБР у Волинського митника Михайла Бурдейного.

Як з’ясувало бюро, схема організована співробітниками керівної ланки митниці. Начальник одного з її митних постів систематично збирав та акумулював у себе отримані гроші, частину яких розподіляв між іншими правоохоронними структурами.

Слідчі ДБР провели обшук його автомобіля на стаціонарному посту дороги Київ-Чоп у Рівненській області. Під час обшуку вилучено 704 тисячі доларів.

Бюро розпочало кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення начальника.
«Зокрема, встановлено, що в.о. начальника МП «Ягодин» Волинської митниці ДМС (тимчасово відсторонений з 02.04.2021) Бурдейний Михайло Володимирович, 15.06.1979 р.н., організував протиправний механізм незаконного переміщення вантажів (продукти харчування, брендовий одяг, автозапчастин, різноманітне обладнання та устаткування, побутова техніка, тощо), з Республіки Польща на митну територію України у великих об’ємах без сплати передбачених законодавством обов’язкових митних платежів, під виглядом порожніх транспортних засобів, з використанням схеми підміни дешевого товару дорогим чи шляхом довантаження незадекларованих партій товарів. У кінці кожного місяця Бурдейний М.В. систематично збирає та акумулює в себе грошові кошти, отримані з функціонування вищевказаних протиправних механізмів.

Крім того, встановлено, що в період з 29.04.2021 по 04.05.2021 Бурдейний М.В. здійснював збір коштів за функціонування механізмів протиправного переміщення товарів через МП «Ягодин» Волинської митниці ДМС та розподіляв вказані кошти в сумі близько 450 – 500 тис. доларів США між всіма учасниками злочинної схеми»