DBiyJplWAAEO 4r
Фото: Телеграф
У патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві пройшла заупокійна архиєрейська літургія та чин архиєрейського похорону колишнього предстоятеля Української греко-католицької церкви блаженнішого Любомира Гузара.

Напередодні в Києві відбулася панахида по Любомиру Гузару. Єпископ Святослав Шевчук відслужив архиєрейську божественну літургію у патріаршому соборі Воскресіння Христового, передає Дзеркало Тижня.

На похорон приїхали близкь 600 священиків з України та з-за кордону. Присутній також особистий посланець Папи Франциска Циріл (Василь), Секретар Конгрегації Східних Католицьких Церков.

Також проводити кардинала Гузара в останій путь прийшли президент України Петро Порошенко з дружиною, прем'єр-міністр Володимир Гройсман та члени уряду, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко. 

Блаженніший Любомир Гузар помер 31 травня на 85-му році життя. Його поховають у Києві 5 червня. Любомир Гузар народився 26 лютого у Львові. У 1944 році сім'я змушена була покинути Україну. У 1993 році повернувся на рідну землю, а в 2005-2011 роках очолював Українську греко-католицьку церкву.