1U5A2987Вчора з міської лікарні швидкої медичної допомоги Львова виписали 56-річного львів’янина Віктора – після першої успішної трансплантації легень у нашій країні. Пацієнт почувається добре й має великі плани на майбутнє. Оскільки на державному рівні для чоловіка ще не передбачили коштів на це лікування, Львівська міська рада оплатить йому перший місяць терапії.

Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Зокрема, місто виплатило чоловіку 150 тис грн на лікування. Цього має вистачити на перший місяць. Відтак, подальше лікування оплачуватиме держава. Саму ж трансплантацію провели коштом лікарні швидкої медичної допомоги.

«Ми виписали Віктора Бабія – першого українця, якому успішно пересадили легені у своїй країні. Віктор почувається чудово. Уже будує плани, серед яких – звозити дружину на море і дочекатися онуків.

Історія цього чоловіка дуже важлива для всієї країни. Він – перший. Від результату його операції залежало, чи мають шанс і інші українці, які потребують трансплантації легень, чи повірять вони нас, українським лікарям. І зараз ми дуже щасливі виправдати цю довіру.

Дякую колективу, вони – молодці! Дякую польським колегам і усім, хто нас підтримував. Дякую родині донора за їхнє рішення. Українці не мають їхати за кордон на лікування. За три-п’ять років ми наздоженемо світову медицину, а потім будемо переганяти», - зазначив Олег Самчук, керівник лікарні швидкої медичної допомоги Львова.1u5a3113 b85858de1u5a3555 956bc90a