c9fdd44953eccbc7767b1056c4d3452611be0dc7Поліція Вроцлава затримала двох українців, які через шахрайські схеми видурювали гроші у довірливих людей. Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на сайт місцевої поліції, співробітникам поліції, які протидіють кіберзлочинності, вдалося вийти на зловмисників, які спустошували банківські рахунки потерпілих з різних куточків Польщі.

Ними виявилися двоє громадян України 24 та 25 років. Вони разом з поки невстановленими спільниками розсилали на телефони СМС-повідомлення нібито про необхідність погашення боргу та надання даних для входу в мобільний банкінг. До тексту додавалося посилання на фейковий сайт.

У результаті таких дій чоловікам вдалося отримати доступ до банківських рахунків майже 380 тисяч довірливих осіб. Точну суму вкраденого поліція поки не називає, адже слідство ще триває. У затриманих громадян України вилучили 11 мобільних телефонів, роутер, сім-картки та гроші. Поки триває слідство, обох чоловіків взяли під варту на три місяці. Поліція продовжує розшук їхніх спільників.