54546444Один рік позбавлення волі з відстрочкою на два роки – у п’ятницю апеляційний суд Кельце підтвердив вирок 31-річному Сєргію Ф. Громадянина України визнали винним у ненавмисному спричиненні смерті 56-річної пасажирки Галини Т. Також українець має заплатити 5 тисяч злотих сім’ї загиблої та 2 тисячі для Фонду Допомоги Потерпілим. Вирок є остаточним та обов’язковим для виконання, пише inpoland.net.

М’якість рішення пояснив суддя районного суду Кшиштоф Сайтина. Водій не порушив правил, як це часто трапляється. Обвинувачений не перешкоджав слідству, не був раніше судимим — отже не схильний до криміналу. До того ж неправильною була поведінка жінки — вона не пристебнулася, а коли автобус покотився спробувала вистрибнути.
Сергій Федорович працював водієм автобусу. 4 січня 2019 року мав відвезти кількох працівниць із села Стравчинек до Лопушно. Коли одна з пасажирок не змогла закрити розсувні двері, водій вийшов щоб допомогти. Через несправне ручне автобус покотився зі схилу. Галина злякалась та спробувала вискочити. Коли транспортний засіб врізався у стіну, двері розбили жінці голову. Про зламане гальмо водій повідомляв своєму керівникові по телефону, що підтвердив свідок.

На апеляційному суді Сергій Ф. був відсутній.