011aef683aaed1c3a8cd1265ea789432cd46ed6f38-річний громадянин України помер у місті Скерневіце (Лодзьке воєводство) під час затримання поліцією. Як пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на wiadomosci.wp.pl, інцидент стався минулого тижня, прокуратура вважає, що вини правоохоронців немає.

За попередньою інформацією, громадянин України ввечері перебував на вулиці й поводився агресивно. Згодом він напав на жінку, котра стояла на зупинці громадського транспорту, й ударив її палицею. Чоловік пробував погрожувати й іншим, але трьом свідкам вдалося його зупинити.

За версією прокуратури, коли на місце прибула поліція, то вони тільки одягли наручники агресивному чоловікові й більше не застосовували жодних засобів примусу. Через кількадесят секунд після цього, той начебто сказав правоохоронцям, що почувається зле й одразу втратив свідомість. На місце викликали медиків, які протягом години намагалися реанімувати громадянина України, але безрезультатно. Той помер.

Причини смерті чоловіка, ймовірно, будуть відомі після розтину тіла. Зокрема, перевірятимуть, чи в організмі могли бути наркотики або інші психотропні субстанції. Також для розслідування справи вилучено матеріали відеомоніторингу.