264687125 1800483666819473 2016622966363927860 nВ межах конкурсу проєктів місцевих ініціатив станом на початок грудня реалізовано 373 проєкти. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

"Дуже прикро, що деякі громади не зовсім серйозно ставляться до залучення грошей з обласного бюджету. Сьогодні Конкурсна рада була змушена визнати - 4 проєкти на загальну суму понад 4 мільйони гривень цьогоріч виконати вже не вдасться. Але про все по черзі. 71% реалізації проєктів місцевих ініціатив (мікропроєктів) – такий показник маємо на початок грудня.", - повідомив Юрій Холод.

Загалом, для фінансування цього напряму з обласного проєкту передбачено 94,2 млн гривень.

  • Вже профінансовано - 66,6 мільйонів. Також до цієї суми варто додати 39,4 млн гривень коштів, які вже вклали в проєкти місцеві громади і 39,2 млн - небюджетних, спонсорських внесків.
  • 373 мікропроєкти вже реалізовані. Загалом заплановано було 571.
  • Повністю завершили свої проєкти Бісковицька, Боринська, Глинянська, Гніздичівська, Підкамінська та Славська громади.

На 175 проєктах роботи продовжуються.

Проте є три проєкти, які цього року не будуть виконані. Йдеться про проєкти Дрогобицької, Східницької та Івано-Франківської громад. Зокрема, про благоустрій “Садиби Коссаків” у Дрогобичі, реконструкцію мереж зовнішнього освітлення в Старому Кропивнику, а також придбання обладнання для облаштування лінгафонного кабінету Вороцівської школи.

Крім того, Дрогобиччина відзначилася ще раз. 2,5 млн гривень, що мали надійти з обласного бюджету як співфінансування проєкту реставрації фасадів “Вілли Б’янки”, що належить до Музей Дрогобиччина, Дрогобицька громада також втратить. Цей проєкт став переможцем конкурсу проєктів регіонального розвитку в межах Комплексної програми регіонального розвитку Львівщини.

"Однак донині сесія міської ради Дрогобича не прийняла рішення про співфінансування проєкту, тендер на виконання робіт відбувся 29 листопада, але всіх необхідних документів та дозволів на клас об’єкта СС3 нема. І вони не беруться за кілька днів. І погода вже не дозволить найближчим часом проводити реставраційні роботи. Нагадаю, йдеться про знакову для міста пам’ятку архітектури місцевого значення «Віллу Б‘янки», збудовану на початку 20 століття", - написав заступник голови Львівської обласної ради.

Сьогодні всі ці рішення обговорили та проголосували члени Конкурсної ради з реалізації Програми проведення обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив, що реалізовується в межах Комплексної програми регіонального розвитку Львівщини. Всі гроші, які зекономили, або не використали в межах програми через нереалізовані проєкти, члени ради рекомендують бюджетній комісії ЛОР скерувати на дофінансування медицини.

"Дуже прикро, що деякі громади не зовсім серйозно ставляться до залучення додаткових грошей. Зокрема, мене неприємно здивувала Дрогобицька, яка дуже дивно поставилася до, як мені видається, важливих для міста проєктів культурної та туристичної інфраструктури. Завжди вважав, що це місто та громада мають великий культурний і туристичний потенціал, і навіть можe гідно задавати тренди для цілої Львівщини щодо роботи у напрямі туризму.
На жаль, реально розвивати туристичну і культурну інфраструктуру та справами підтримувати дуже ініціативні команди, котрі діють у цьому напрямі, влада громади, певно, таки не спішить", - зазначив Юрій Холод.