Затриманим за вимагання хабара у чиновника Укравтодору на Стрийщині виявився Володимир Ліпчанський, повідомили Форпосту стрийські журналісти.

Ліпчанський представляє себе головним редактором інформаційного  вісника «Депеша» громадської організації «Журналістське розслідування і правова допомога». Затриманий у 1989 році закінчив факультет журналістики Львівського університету.

Як повідомлялося раніше, співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією та прокуратурою викрили на вимаганні хабара редактора інтернет-видання на Львівщині.

Правоохоронці встановили, що головний редактор, який також є головою однієї з громадських організацій, вимагав від керівника філіі державного підприємства п’ятсот доларів США. У таку суму зловмисник оцінив припинення журналістського розслідування та не публікацію інформації про чиновника в інтернет-виданні.

Суму в гривневому еквіваленті головний редактор отримав на банківську картку, після чого повідомив посадовцю, що підготовку матеріалу «замовили» конкуренти для його звільнення з посади. Співробітники спецслужби затримали головного редактора, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, після засідання ради громадської організації.

За інформацією Форпосту, затриманий працював в одному з райцентрів Львівщини. Чиновник, якого він шантажував, є керівником Укравтодору районної ланки.

За словами правоохоронців, затриманий розповів, що гроші йому були потрібні на купівлю УАЗика.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України.