1 74928478477 0У Львові нещодавно відкрили Консультаційний центр Омбудсмена з прав людини, куди можуть також звертатися за допомогою батьки, діти яких постраждали від війни.

Як повідомив керівник міграційної служби Львівської області Юрій Татомир, за статистичною інформацією, територію України станом на зараз вимушено покинули понад 2 млн дітей. За неофіційними даними, близько 700 тисяч – примусово депортовані до росії. Відтак, у Львові нещодавно відкрили Консультаційний центр Омбудсмена з прав людини.

"Участь міграційної служби Львівської області досить вагома: ми допоможемо кожному, хто втратив документи чи хоче повернутися додому", - додав керівник міграційної служби Львівщини.

Вказується, що такий Консультаційний центр стане комунікаційним майданчиком, в якому органи державної влади, представники громадського сектора зможуть співпрацювати для того, щоб оперативно вирішити питання, що стосуються реалізації, захисту та поновлення прав дітей.

В Україні такі центри вже працюють у Києві та Хмельницьку. У Львові він розміщений у Львівській обласній військовій адміністрації. Приміщення центру є дружнім до дитини, тут облаштована спеціальна окрема кімната з іграшками та іграми для дозвілля й розвитку.

2 78463872678 0 2

2 78463872678 0 1