1 84124792321873330 грудня у Львівській ОВА відбулось засідання Ради оборони області. На ньому розглянули питання забезпечення правопорядку під час проведення новорічних та Різдвяних заходів.

Як повідомили в пресслужбі Львівської ОВА, рішенням Ради оборони в області заборонили використання (запуск) усіх видів піротехнічних виробів, зокрема феєрверків, салютів, петард, впродовж дії правового режиму воєнного стану. 

Виконання цього рішення контролюватиме Нацполіція та патрульні.

Також під час новорічних та Різдвяних свят у посиленому режимі працюватимуть органи правопорядку, які патрулюватимуть вулиці, ДСНС з метою виявлення та знешкодження вибухових пристроїв у місцях проведення заходів та реагування на повідомлення про виявлення чи застосування вибухових пристроїв, вогнепальної зброї, а також на випадок виникнення пожеж або інших надзвичайних ситуацій.

Вказується, що керівники релігійних громад області мають забезпечити проведення трансляцій богослужінь на онлайн-ресурсах, таким чином мінімізувавши присутність вірян у самих храмах. Та встановити богослужіння так, щоб їх початок та завершення не припадали на період комендантської години з урахуванням часового режиму того чи іншого регіону під час проведення релігійних обрядів.

Нагадаємо, що комендантська година на Львівщині триває з 00:00 до 05:00 год.