1 7872349324792328 грудня низка львівських видань майже одночасно опублікувала статтю, де йшлося про спробу рейдерства та публічний тиск на "Добробут".

Директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич зауважила це нетипове зацікавлення відразу кількох львівських видань до питання “Добробуту”. 

“Всі в один день (28 грудня), майже в один час (у проміжку з 15 до 17 год) опублікували майже слово в слово одну статтю про ринок. У ній позиція лише адміністрації ринку “Добробут”, в якій звинувачують міську раду, що начебто ми хочемо рейдернути земельну ділянку і ”забрати ринок собі”, – написала вона. 

Пойонкевич зазначила, що місто не може забрати земельну ділянку, “адже земля, де розміщений “Добробут” — й так міська”. 

Зараз місто у судах скасовує незаконно зареєстровані права постійного користування земельною ділянкою площею 0,66 га на пл. Князя Осмомисла та право власності на неіснуючий промислово-продовольчий центр, аби відшкодувати збитки міському бюджету.

“За 11 місяців 2022 року від ТОВ “СУАП “Галінвест” (користувачі ділянки) за землекористування міський бюджет отримав лише 106 275 грн. Пікантна деталь – це за три земельні ділянки, які знаходяться в користуванні “Галінвесту”. До прикладу, ТОВ “СУАП “Галінвест” мало б сплатити як мінімум 1 354 000 грн за користування у 2022 році земельною ділянкою лише на вул. Князя Осмомисла”, – зазначила вона. 

Головна юристка повідомила, що зараз готуються позови щодо інших земельних ділянок, які є в користуванні “Галінвесту”.

Наступне судове засідання по ринку “Добробуту” відбудеться вже 10 січня у Господарському суді Львівської області.

Раніше повідомлялось, що ринок “Добробут” приніс місту збитків на пів мільярда гривень.