1 78648768687894За останній тиждень на Львівщині на грип захворіли майже вісім тисяч людей. Найчастіше нездужають діти до 17 років. Зараз в області циркулює грип типу А і Б. Попри невелике зменшення захворюваності, порівняно з попередніми тижнями, все ж показники залишаються високими.

Про основні симптоми грипу розповіла керівниця Львівського лабораторного центру профілактики недуг Наталія Іванченко (Тімко), пише "Львівська хвиля".

"Люди скаржилися на раптовий початок хвороби, підвищення температури тіла, головний біль, біль у м’язах, надзвичайно сильний сухий та виснажливий кашель. По клінічних ознаках дуже важко відрізнити чи це грип, чи це коронавірус. Якщо вже вдома є хворий з лабораторно підтвердженим грипом і члени родини починають хворіти, то ми припускаємо, що це грип", - зазначила лікарка.

Людей закликають щепитись. Придбати вакцину можна в аптеках.

Вказується, що також повертається ковід. Недуга забрала два життя на Львівщині за тиждень. У стаціонарах зараз 99 пацієнтів. Медики фіксують зростання кількості недужих. За кордоном зараз також фіксують нову хвилу коронавірусу.

За словами лікарів, якщо відчуваєте, що захворіли – залишайтеся вдома. Якщо ж потрібно вийти у магазин – беріть маску і обов’язково зверніться до лікаря.