8329023У новому випуску "Академія РІЕЛ" інформують про усі тонкощі щодо вибору звукоізоляції, чи варто мати власне паркомісце в будинку і з чого взагалі починати ремонт. 

"Вітаю, шановні клієнти!

Перед вами – 12-й номер видання «Академія РІЕЛ».

Наша команда продовжує сміливо рухатися вперед: щодня, метр за метром, працюємо на нашому будівельному фронті, розбудовуємо Україну, здійснюючи мрії тисяч родин, які чекають на нове житло. Цього літа ми ділимося з вами гарними новинами з будівельних майданчиків, адже нашій команді дійсно вдалося і чимало проєктів завершити, і розпочати нові.

Напередодні Дня Незалежності хочеться передусім висловити слова вдячності нашим захисникам – за кожен новий день, за вашу силу духу та незламність. Ще хочеться подякувати нашій чудовій команді РІЕЛ за самовіддану працю і вам, наші інвестори, за довіру!

Слава Україні! Дякую, що ви з нами!", - зазначив Генеральний директор КН РІЕЛ Ростислав Мельник.

2178821

Ремонт у помешканні – найочікуваніший, однак, безперечно, дуже відповідальний етап для кожного власника квадратних метрів у новобудові. Адже від якості проведених ремонтних робіт залежать затишок і комфорт проживання.

Із чого починати ремонт, які тонкощі звукоізоляції та чи варто мати власне паркомісце в будинку – все це ви прочитаєте в дванадцятому випуску видання «Академія РІЕЛ».

72829

ЖК Nordica Residence, м. Київ

ІЗ ЧОГО ПОЧАТИ РЕМОНТ

Ремонт – тривалий і складний процес, що забирає багато часу, сил і грошей. Та якщо заздалегідь врахувати всі нюанси, можна зробити цей процес значно простішим і швидшим. Ми розповімо про те, з чого почати ремонт у квартирі та як спланувати все таким чином, щоб отримати бажаний результат.

7282992

ЖК Ok’Land, м. Київ

Аби ремонт не тривав дуже довго, треба наперед визначитися з інтер’єром і дизайном кожної кімнати, з розміщенням меблів і світлотехнічних приладів, із розташуванням побутової техніки, розеток, визначити порядок ремонту кімнат квартири. Найпопулярнішими стилями інтер’єру сьогодні є: лофт, скандинавський стиль, класика, модерн, хай-тек, кантрі, прованс.

Досвідчені фахівці радять: аби уникнути зайвого бруду та пилу під час ремонтних робіт, розпочинайте ремонт у приміщеннях, найвіддаленіших від вхідних дверей. А ось заключним етапом ремонту мають бути прохідні приміщення та коридор, адже через них щоразу заносять будівельні матеріали й інструменти.

Якщо для вас на першому місці – якість та оперативність проведення ремонтних робіт, радимо все ж таки звернутися до наших партнерів зі студії Remont Buro. Вони готові зробити вам ремонт «під ключ», а розпочинати можуть навіть до здачі будинку в експлуатацію.

Далі - професіональний алгоритмом дій, що допоможе заощадити гроші, час і нерви під час самостійного ремонту:

  • створюємо дизайнерський проєкт для максимально точного підрахунку виконуваних робіт, вартості будматеріалів та іншого. Враховуємо все до найменших дрібниць;
  • виконуємо підрахунок необхідної кількості будівельних матеріалів (рекомендується купувати із запасом у розмірі 10-12% загального числа);
  • прораховуємо витрати на транспорт: доставку матеріалів і вивезення сміття;
  • розписуємо поетапно ремонтні дії;
  • працюємо та втілюємо вашу мрію в життя!

Зазвичай бюджет хорошого ремонту становить приблизно половину вартості квартири. Однак це все індивідуально і залежить від якості матеріалів, які кожен власник використовує для облаштування свого помешкання. 

УСЕ ПРО ЗВУКОІЗОЛЯЦІЮ

Звукоізоляція в помешканні – найпоширеніший ремонтний запит. І насамперед необхідно визначитися, з якими видами та джерелами шуму плануєте боротися. Але якщо йдеться про ремонт у новому приміщенні, то краще підстрахуватися і передбачити знешумлення квартири на всіх поверхнях.

9302323

Теплозвукоізоляційна мінеральна вата

Отже, основними джерелами шуму є:

  • вікна (проблему вирішують якісні віконні системи);
  • двері (вхідні двері обов’язково повинні бути виготовлені за принципом багатошаровості, а міжкімнатні потребують грамотної установки та відсутності будь-яких зазорів із підлогою і за периметром дверної рами);
  • підлога (правильний вибір покриття та підкладки під нього зменшить ударний шум);
  • стіни (рекомендується використовувати звукоізоляційне покриття для стін, що виходять до шахти ліфта та суміжних із сусідами);
  • стеля (під підвісну або натяжну стелю вкладають спеціальні матеріали, але це знижує лише звуковий шум).

98320923

ЖК «Шенген», м. Львів

А тепер розгляньмо основні звуко- та шумоізоляційні матеріали, що використовуються в помешканнях:

  • Мінеральна вата – найпоширеніший бюджетний матеріал, ефективно знижує шуми будь-якого походження, має тривалий термін використання, не горить, підходить практично для всіх поверхонь.
  • Коркові листи – натуральний матеріал, який ефективно відбиває шум, ідеально підходить як підлогове покриття та захистить ваших сусідів від ударного шуму з вашої квартири, а вас – від сторонніх звуків.
  • Звукоізоляційні мембрани – тонкий сучасний матеріал, що за рахунок високої щільності забезпечує додаткову звукоізоляцію каркасних конструкцій. Можуть застосовуватися самостійно або в комплекті з іншими способами, не деформуються та стійкі до впливу вологи.
  • Звукоізоляційні панелі – готова конструкція, розрахована на широкий спектр звукових хвиль. Вони можуть бути виготовлені з дерев’яних матеріалів, мінеральної вати, з додаванням кварцового піску або у вигляді багатошарових конструкцій (звукоізоляційна панельна система). Перший шар панелей візьме на себе основну звукову хвилю, а її залишки поглине структура внутрішнього матеріалу.
  • Сучасні м’які звуко- та шумоізоляційні матеріали, виготовлені зі скловолокна в оболонці зі спанбонду. Забезпечують високий рівень захисту від ударного, акустичного та вібраційного шуму, а тонка структура допоможе максимально зберегти площу приміщення.
  • Пінополіуретан – універсальний матеріал. Не загоряється і не пропускає вологу, а завдяки повному покриттю поверхні ефективно зменшує повітряний шум.
  • Різні герметики та віброізоляційні кріплення – знижують вібраційне навантаження та зменшують ударні шуми.

Для повної звукоізоляції квартири необхідно виконувати всі роботи в комплексі і не забувати про такі джерела шуму, як розетки, труби опалення і щілини в перекриттях – вони чудово проводять звуки, посилюючи їх у рази.

ПІДЗЕМНИЙ ПАРКІНГ В УКРАЇНІ: ЧИ ВАРТО КУПУВАТИ

В умовах війни підземний паркінг став нерухомістю подвійного призначення. Тепер це не лише елемент зручності та комфорту, а й частина безпеки. Проте інтерес до власних паркомісць зріс не лише через захисну функцію для людей. Первинна функція паркінгу – зберігання автомобілів – набула неабиякого значення. Адже авто, полишені на відкритому просторі, зазнають пошкоджень, а інколи повністю нищаться внаслідок дій агресора.

Паркінги – місця для тимчасового зберігання автомобілів. Можуть мати кілька рівнів і бувають надземними, підземними та комбінованими. Кількість автомобільних місць розраховується залежно від кількості квартир у житловому комплексі.

Серед переваг власного паркомісця від РІЕЛ варто виділити:

  • можливість утримувати власне авто у відмінних умовах поряд із будинком, не переймаючись тим, де залишити машину, її безпекою та погодою надворі;
  • ми дбаємо про всі заходи безпеки на етапі будівництва й експлуатації – наші паркінги мають зручну висоту стель і ширину проїздів, окремі в’їзди та виїзди, ліфти, охорону, наявність систем гідроізоляції, вентиляції, контролю загазованості, пожежогасіння, димовидалення й освітлення.

Водночас облаштування й утримання паркомісця потребують капіталовкладень, проте ми в КН РІЕЛ упевнені: це вартує ваших зусиль. До речі, власне паркувальне місце може стати й гарним пасивним доходом.

8329023

Підземний паркінг у ЖК «Львівська Площа», м. Київ

ВИСНОВОК

Виконання ремонтних робіт у помешканні може стати приємним клопотом, якщо ви подбаєте про гарного підрядника. Проте робити ремонт самотужки теж можна, головне – знати деякі тонкощі, аби потім не довелося переплачувати та все переробляти у вашому помешканні.

"Що стосується безпеки, то радимо подбати і про власне паркомісце, яке сьогодні слугуватиме укриттям не лише вам, а й вашому автомобілю. Усі паркінги РІЕЛ зводяться з дотриманням норм і сучасних технологій, вони практичні й адаптовані під різний вид транспорту.

Приєднуйтеся до РІЕЛ – і насолоджуйтеся власним вибором багато років поспіль! Адже ми будуємо краще!

У наступному номері поговоримо про житло бізнес-класу (характеристики такого класу будинків), розкажемо про автономне опалення (види, особливості й ефективність), а також про плюси та мінуси життя на високих і низьких поверхах", - підсумували у дописі.