111Корпорація Нерухомості РІЕЛ розпочала зведення у Львові сучасного навчального закладу. Символічний старт будівництву дали перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко та гендиректор Корпорації нерухомості РІЕЛ Ростислав Мельник. Вони заклали у фундамент капсулу із посланням майбутнім поколінням.

«Ми вперше в історії нашої компанії будуємо школу. У цьому районі є три школи, але вони перевантажені. Тому тут ми реалізуємо школу разом із дитячим дошкільним закладом. Все буде зроблено вже із урахуванням нинішніх потреб безпеки», – зазначив гендиректор КН РІЕЛ Ростислав Мельник.

5348

Проєкт передбачає зведення двоповерхової споруди на території ЖК Riel City, площею понад 5 тисяч квадратних метрів, з басейном і підземним укриттям. Також у будівлі будуть просторі класи, зони відпочинку, зали для проведення заходів та занять спортом. Такої складності з точки зору архітектурних і проєктних рішень забудову в РІЕЛ ще не реалізовували, і в Україні, напевно, теж.

«Плануємо протягом 20-25 місяців її збудувати і безоплатно передати в комунальну власність міста Львів для того щоб тут вчились діти. Орієнтовно будівля буде на 270 дітлахів», – додав Ростислав Мельник.

5137

Сама концепція приміщення розроблялася починаючи з 2018 року. Проте після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну проєкт був повністю переглянутий та вдосконалений згідно з сучасними вимогами. Дев’ять експертів із різних напрямків прискіпливо працювали над ним, надаючи рекомендації з питань безпеки, інклюзивності, комфорту та інших аспектів.

5559

Паралельно РІЕЛ працює над наступними дитячими закладами, будівництво яких є в інвестиційних зобов'язаннях перед містом. Ці будови вже запроєктовані та заплановані, і їх реалізація відбувається згідно з графіком робіт компанії.