089З 1 квітня 2024 року діють нові правила щодо пропуску та обліку гуманітарних вантажів. Ці зміни стосуються форми подання пропозицій на включення в систему «Шлях» юридичних осіб щодо одержання рішення голови ОВА про виїзд за межі України. 

Як повідомив керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень, відтепер потрібно подати індивідуальний номер, який зобов’язана зазначити організація, що подає осіб у систему “Шлях”.

“Без значення цього номера, з урахуванням чинних змін, які набули чинності 1 квітня, розгляд відповідної комісії Львівської ОВА не буде проведений”, – розповів Грень.

Також він повідомив, що тепер обов’язково треба зазначати свій індивідуальний п’ятизначний номер, який підтверджує перебування організації у відповідному реєстрі.  Індивідуальний номер – це номер, зареєстрований у системі обліку гуманітарної допомоги.

До слова, за 2022 рік було понад 16 тис. звернень від організацій про внесення в систему “Шлях”, за 2023-й – 6200 звернень організацій, за 2024-й – 680 звернень відповідних організацій. Звернення подають в електронній формі, додав Грень.