pekarska69 2Нещодавно на кількох кафедрах Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького буцімто були проведені обшуки.

Цю інформацію підтвердили в прокуратурі області. Обшуки були здійснені у рамках кримінального провадження, яке проводить поліція. Як стало відомо, справу ведуть працівники управління протидії злочинності у сфері економіки.

Як неофіційно повідомили кореспонденту Leopolis.news правоохоронці, провадження відкрито за фактом отримання хабара службовою особою медуніверситету. Як стверджують свідки, хабар у розмірі 300 доларів нібито отримував один з проректорів університету. Однак підозрювана особа стверджує, що жодних коштів не вимагала і гроші підкинули в документи, які йому підготували до підпису. Опісля підозрюваному керівництво ВНЗ запропонувало написати заяву на звільнення з метою уникнення подальшого розголосу справи.

Нагадаємо, що з 1998 року ректором Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького  є академік Борис Зіменковський (народився у 1940 році).

28 квітня Міністерство охорони здоров’я України оголосило конкурс на заміщення посади ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. 26 вересня цього року у Львівському медичному університеті мають відбутися перевибори ректора.

Як стверджують працівники університету, проректор з наукової роботи Микола Хобзей планував подавати свою кандидатуру на участь у конкурсі на заміщення вакантної посади ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Однак декілька тижнів він раптово написав заяву на звільнення.

Як писав Форпост, у травні цього року головою Студентського Самоврядування ЛНМУ імені Данила Галицького обрали тудента 4 курсу медичного факультету Богдана Хобзея – племінника проректора і сина заступника Міністра освіти і науки України Павла Хобзея.