tramvayНа сайті Львівської міської ради з’явилася інформація про проведення 7 серпня громадських слухань щодо встановлення тарифів у міському електричному транспорті. Зокрема, до обговорення пропонується проект рішення виконкому, яким передбачається підняття ціни на проїзд у трамваях та тролейбусах до 3 грн. Про це повідомляє Львівський портал.

Учасники громадських слухань обговорять проект рішення виконавчого комітету «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському електричному транспорті». Згідно із цим документом пропонується встановити вартість разового квитка на проїзд у трамваях та тролейбусах Львова у розмірі 3 грн, для учнів та студентів – 1,5 грн. Окрім цього, передбачається, що рішення вступить у дію з 1 вересня.

«З метою забезпечення обслуговування мешканців та гостей м. Львова транспортними послугами, покращення стану рухомого складу, забезпечення належного рівня безпеки пасажироперевезень, підвищення якості обслуговування, а також покращення фінансового стану підприємства, мінімізувавши збитки від перевезень пільгових категорій пасажирів , необхідно терміново підвищити тариф на проїзд в трамваях і тролейбусах до обґрунтованого мінімального рівня 3,0 грн, при розрахунковому нормативному тарифі 3,7 грн…», – йдеться у проектів рішення виконкому.

Водночас там зазначається, що тариф у розмірі 3 грн «не вирішить в повному обсязі фінансові проблеми підприємства, проте дасть змогу не допустити заборгованості по заробітній платі,  за енергоносії та підтримувати в належному стані існуючий рівень виробничої бази та рухомого складу, не скорочуючи обсягу послуг з пасажирських перевезень».

Отож, львів’ян запрошують 7 серпня о 18.00 у великий сесійний зал Львівської міської ради (м. Львів, пл. Ринок, 1). Реєстрація учасників слухання проводиться на підставі документу, що посвідчує особу (паспорт громадянина, посвідчення водія або іншого документа, що посвідчує чи ідентифікує особу). Пропозиції та зауваження просять подавати на електронну скриньку: 539lmr@gmail.com до 4 серпня 2017 року.