medvidУ Івано-Франковому на Львівщині активісти виявили ведмедицю, яка протягом кількох годин утримувалася підчас спеки у закритому бусі.

Про це на своїй сторінці у ФБ написала Катерина Артюхова.

Після відмови власника буса надати відповідні документи активісти викликали поліцію, і написали заяву про жорстоке поводження з твариною.

Під час розмови із співробітниками цирку з'ясувалося, що це самка за кличкою Крістіна, віком близько 23 роки. Громадянин, який підтвердив, що ведмідь є його власністю, відмовлявся представляти відповідні дозвільні документи.

Врешті-решт оперативно-слідча группа прийняла рішення вилчити ведмедицю у власника. Тварину було доставлено на тимчасове утримання у ведмежий притулок «Домажир».

Як повідомляють користувачі ФБ, в Івано-Франковому гастролював пересувний цирк.

За порушення вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та Порядку утримання та розведення диких тварин, які пребувають у стані неволі або напіввільних умовах, Держекоінспекцією готуються відповідні матеріали для передачі у правоохоронні органи та  позовні матеріали  до суду, у тому числі щодо конфіскації даної тварини та залишення її у притулку, який обладнаний відповідними умовами для її перебування, поінформували в прес-службі ЛОДА.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.299 (жорстоке поводження з тваринами) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до шести місяців арешту. Проводиться досудове розслідування.