yaroslav zykovsky
Ярослав Жукровський
За згадування про Степана Бандеру і пісню «Лента за лентою» начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський може отримати від Міністра юстиції Павла Петренка догану.

Дисциплінарне стягнення застосують, якщо відповідна Дисциплінарна комісія підтвердить дисциплінарний проступок держслужбовця.

Так, відповідно до наказу Мін’юсту стосовно Ярослава Жукровського проводиться службове розслідування (з 4 вересня по 3 жовтня). Мова йде про заяву-звернення Олега Юника щодо можливих неправомірних дій начальника львівського управління юстиції.

dogana1

Держслужбовця можуть покарати «за невиконання або неналежне виконання посадових обов’язків…, а також порушення правил етичної поведінки та інше порушення службової дисципліни державний службовець притягається до дисциплінарної відповідальності у порядку, встановленому Законом».

dogana2

Раніше начальник юстиції Ярослав Жукровський розповів журналістам, що при прийомі на роботу у територіальний орган юстиції запитує, коли народився Степан Бандера і просить процитувати слова пісні «Лента за лентою».

«За останні два роки “Лента за лентою” стала гімном львівської юстиції. Торік під час відзначення Дня вишиванки ми її гуртом виконали. На співбесіді більшість її не співає, а говорить. Чому так роблю? Бо державний службовець нового формату має знати не лише закони, а й бути патріотом. Крім цієї пісні, запитую на співбесіді, коли народився Степан Бандера, коли прийнято першу Конституцію Пилипа Орлика», - розповів він «Високому замку».

Зазначимо, що рішення про накладення дисциплінарного стягнення чи закриття дисциплінарного провадження стосовно Ярослава Жукровського буде прийнято відповідно до ЗУ «Про державну службу» на підставі подання Дисциплінарної комісії з розгляду дисциплінарних справ Міністерства юстиції.