16864277 1862339200711807 521646346286288502 n27 вересня о 10:00 у Шевченківському районному суді Львова відбудеться судове за сідання, на якому допитуватимуть позивача та свідків у справі львівського хірурга Констянтина Василькевича, який звинувачується у хабарництві.

"Мене шокували матеріали попереднього засідання, де виявилося, що відео- та аудіозаписи є суттєво зміненими — від дати їхнього створення — до дати оприлюднення. Оперативне відео, яке було опечатане в суді датується 8 серпня, а затримували мене 14 липня, тобто через три тижні. Я сам був здивований, бо там "випали" такі фрази як "забери назад, бо тобі більше потрібно". Якщо вони зготували такий кліп, то це лише показує на що здатна наша правоохоронна система. Ми будемо вимагати щоб це відео дали на екпертизу та дослідили на предмет монтажу",- каже Констянтин Василькевич.

Також завтра свої покази даватимуть двоє співробітників лікарні.

Нагадаємо, львівського хірурга добровольчих батальйонів "Азов" та "СІЧ" Костянтина Василькевича звинувачують у хабарництві. 

"Маю єдину провину - врятував життя мусорському клієнту, який мав померти від напруженого пневмотораксу та пневмомедіастуму. Але пацієнт після проведених операцій вижив і виконав роль Іуди Іскаріота! Через 6 днів після виписки закинув мені фарбовану "куклу" з купюрами», - повідомляв Костянтин Василькевич.

У коментарі Форпосту він зізнався, що навіть не здогадується, за що йому так «віддячили».

«Я хірург. Витягав кулі на Майдані. Під час війни став першим начмедом «Азову», де пройшов шлях від визволення Маріуполя до боїв під Іловайськом, згодом — батальйону «Січ». Після повернення з війни не зміг мовчати... Я направду не знаю за що... Чи за те, що опублікував у закритій групі матеріал про начальника УБЕЗУ Галаза, якого нагороджував Янукович за сумлінну службу, чи може за те, що ввійшов до складу страйкового комітету медпрацівників... Пацієнт, який мені закинув в кишеню фарбовані купюри,  був 6 днів як виписаний додому, його виписка 6 днів лежала в кабінеті старшої медсестри... Я ніколи не вірив в те, що наші «органи» здатні на такі підстави», - розповів Костянтин Василькевич.

За словами хірурга, у пацієнта був напружений пневмоторакс, пневмомедіастинум, і він би помер без операційного втручання. "Справу двічі Шевченківський райсуд відправляв назад в прокуратуру, бо обвинувальний акт не відповідав вимогам. Але прокурори подали апеляційну скаргу, яку апеляційний суд задовольнив і тепер справа скерована на новий розгляд", - додав Костянтин Василькевич.