283003Цінними вважаються документи про перші передачі польської регіональної радіостанції у Львові з 1930 року. Про це повідомляє Польске радіо.

Делегація Польського радіо з Варшави зустрілася з керівництвом Центрального державного історичного архіву України у Львові. Досягнуто попередньої згоди, що матеріали з львівського архіву будуть оцифровані і їх передадуть до Варшави.

Серед документів безцінні пам’ятки, які стосуються діяльності довоєнного Польського радіо Львів. Більшість з них досі не досліджені, – розповідає директорка Архіву Польського радіо Катажина Франковська: «Надзвичайно широка документація з преси. Ці матеріали не опрацьовані. Великим скарбом є збірка фотографій, яка зовсім не описана». Цінними вважаються, зокрема, документи про те, як виглядали перші передачі Польського радіо Львів.

Польська регіональна радіостанція у Львові почала діяльність 1930 року (до 1939 року). Перестала існувати після нападу Радянського Союзу на Польщу у вересні 1939 року.

Польське радіо Львів відновило діяльність 29 жовтня 1992 року. У суботу 14 жовтня у Львові відзначать 25-річчя радіостанції.