00514966 n1Законність розміщення та функціонування тимчасових споруд, у яких здійснюється підприємницька діяльність, перебуває на контролі органів прокуратури області. Так, місцевою прокуратурою пред’явлено 7 позовів до Дрогобицької міської ради, її виконавчого комітету та 7 фізичних осіб, з метою визнання незаконними та скасування протиправних рішень щодо передачі ділянок і встановлення на них малих архітектурних споруд. Про це повідомила прокуратура Львіщини.

На даний час 1 позов судом задоволено повністю, а ще 6 перебувають на розгляді.

Окрім цього, прокуратура виявила непоодинокі факти використання земельних ділянок, на яких розміщено тимчасові споруди без дозвільних документів, а також зафіксувала випадки бездіяльності органів місцевого самоврядування і виконавчої влади, які недостатньо реагували на порушення та не вживали заходів для притягнення зловмисників до відповідальності.

Відтак, за фактами самочинного встановлення тимчасових споруд, органами прокуратури зареєстровано 4кримінальні провадження, до суду пред’явлено 14 позовів, зокрема, з метою скасування незаконних рішень органів місцевого самоврядування, демонтажу самовільно встановлених споруд та звільнення від них земельних ділянок.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.