Форпост

dsc8387 881fbefe5fbcbb9b6cfa710e728f150cЛьвів отримав 5 пропозицій щодо купівлі земельних ділянок, однак, це землі сільськогосподарського призначення, а не землі промисловості, і вони не підпадають під стандарти полігону. Відтак конкурс на купівлю продовжено до лютого. Про це повідомив Сергій Бабак, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури.

«Якщо говорити про ділянки під полігон, то в ДБН визначено, які земельні ділянки мають бути – це землі промисловості. Попередні пропозиції, які є, це землі сільськогосподарського призначення. Тобто, юридичні та фізичні особи готові продати, але в законі є обмеження на використання таких земель під такі види діяльності, а процедура переведення їх з земель сільськогосподарського призначення у землі промисловості, практично, не можлива. Потрібна земельна ділянка, яка буде підпадати під стандарти полігону. Землі сільськогосподарського призначення є різних категорій. Ми опрацьовуємо питання, наскільки потім є перспектива їх перевести у землі, які можуть бути використані під полігон. Потрібна конкретика – це право власності на землю, чіткі межі земельної ділянки та призначення. Є наразі 5 пропозицій. Ми продовжили збір пропозицій до лютого. Якщо будуть після того поступати пропозиції, ми, звичайно, будемо їх розглядати у робочому порядку.

Процедура переведення земель зі сільськогосподарського призначення у землі промисловості виходить за межі повноважень міста Львова. Це може тривати півроку-рік, це вже не залежить від оперативності дій міста і структур міста. Це будуть розглядати відповідні державні земельні інституції. Поки земельна ділянка не відведена належним чином з цільовим призначенням, приступати до роботи на ній не можливо», - додав Сергій Бабак.

Нагадаємо, у 2016 році місто заробило 94 млн грн. від розміщення тимчасово вільних бюджетних коштів на депозитних рахунках. Із цієї суми 87,4 млн грн. впродовж року скерували ЛКП «Львівспецкомунтранс» на компенсацію витрат щодо вивезення ТПВ зі Львова, повідомляє прес-служба Львівської мерії.