1419336456 vodaІнженерна комісія Львівської міської ради погодила виділення 1 млн грн «Львівводоканалу» на закільцювання Магерицького і Золочівського водогонів. Тоді, у разі аварії на золочівській магістральній лінії, не доведеться припиняти водопостачання у Личаківський район Львова.

Про це повідомив заступник голови комісії, депутат Львівської міської ради Віталій Свінціцький за результатами асідання, на якому керівник «Львівводоканалу» Валентин Вольський доповів про стан магістральних водогонів.

«Завдяки закільцюванню – а для цього треба прокласти 400 метрів мережі у районі вулиці Старознесенської – утвориться така собі резервна гілка. Якщо станеться аварія на Золочівському водогоні, мешканці Личаківського району зможуть отримувати воду з Магерова. Роботи обіцяють провести вже до кінця року. Також, за словами керівника «Львіводоканалу», вони подали фінансову пропозицію на виділення з бюджету у наступному році 57 мільйонів гривень на заміну водопровідних труб на аварійних ділянках магістральних мереж, де проблем найбільше. Зокрема, особливо критичною називають ділянку Винники-Львів (Кривчиці), де щодня фіксуються прориви», – розповів Свінціцький.

За його словами, комісія пропонуватиме колегам підтримати обидві пропозиції, аби максимально запобігти критичним і надзвичайним ситуаціям із водопостачанням у Львів.

«Окрім того, у майбутньому треба розглядати можливість просити гроші в Уряду на капітальне оновлення мереж. У 2009 році на заміну 9 кілометрів трубороводу на вогодоні Золочів-Плугів пішло 200 мільйонів гривень державної субвенції.  Зараз, з огляду на курс, вартість таких робіт зросла в рази. Міський бюджет цього не потягне. Але маємо розуміти, що водопостачання у місто-мільйонник – це питання і комфорту містян, і безпеки», – резюмував депутат.