1251521525485Львів'яни пропонують місту відмовитись від маршруток та перейти на електротранспорт і зручні автобуси. Про це йдеться у петиції на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

"Функціонал маршруток не справляється з пасажиропотоком сучасного міста Львова: вони переповнені, брудні та зрештою небезпечні для життя. Задля збільшення прибутку водії переповнюють маршрутні таксі людьми, які змушені подекуди годинами стояти в жахливих умовах", - йдеться у тексті пропозиції.

Ініціатори вимагають: 

  • Разом з експертами з транспортного планування, мешканцями міста та приватними перевізниками провести транспортне моделювання міста Львова та розробити дворічний план повної відмови міста від маршрутних таксі з подальшим переходом на тролейбуси, електроавтобуси та автобуси з більшою пасажиромісткістю, які курсуватимуть за чітко визначеним графіком. 
  • Забезпечити весь громадський транспорт пандусами та спеціально обладнаними місцями для людей з інвалідністю. 
  • Встановити електронне табло з часом прибуття транспорту на зупинках. 

Автори звернення сподіваються, що таким чином місто зможе забезпечити комфортні умови проїзду в громадському транспорті для мешканців міста, знизити рівень забруднення міста шкідливими викидами та розвантажити вулиці міста від автомобілів. 

Пропозиція вже зібрала 369 підписів із 500 необхідних. До кінця збору підписів залишилось