1 31393473 1934959166535140 8740640630729867264 nПісля операції на щитовидну в травні, яку мені зробили задаром у Італії на підставі загальної національної страхівки, я щодня повинен приймати Еутирокс. Цей препарат відомий багатьом.

Сьогодні у Римі я купив чергову партію ліків, які відпускаються за рецептом і вирішив усім зацікавленим продемонструвати італійські ціни на ці ліки і порівняти їх з цінами у аптеках Львова.

Отож, я закупив:

1) Еутирокс 150 мікро-грам 2 пачки по 50 таблеток у пачці;
2) Еутирокс 100 мікро-грам 2 пачки по 50 таблеток у пачці;
3) Еутирокс 50 мікро-грам 2 пачки по 50 таблеток у пачці.

За все це я заплатив 4 євро 34 центи, що рівняється приблизно 141 гривня 5 копійок.

Опісля я переглянув ціни у львівських аптеках і побачив таку картину цін на ліки (беру за основу ціни мережі аптек D.S):

1) Еутирокс 150 мікро-грам - 1 пачка по 100 таблеток = 165,90 грн.;
2) Еутирокс 100 мікро-грам - 1 пачка по 100 таблеток = 145,75 грн.;
3) Еутирокс 50 мікро-грам - 1 пачка по 100 таблеток = 120,28 грн.

Загальна сума: 431,93 грн.

Різниця між ліками: 290,88 грн.
За різницю у якості не беруся судити.

У чому причина аж такої разючої різниці у цінах?
Хтось може відповісти?

До усього сказаного додам, що для італійської держави я є чужинець.

Оновлено 7 жовтня:

Кілька днів тому мною на сторінці Фейсбук був опублікований допис під заголовком: «Про ціни на ліки: у кого шукати порятунку?»

Ціллю мого допису було звернути увагу на ціну ліків в Україні, порівнюючи їх з цінами у Італії. Як доказ я опублікував фотографії чеків і куплених медичних препаратів у Римі та порівняв їх з цінами у Львові.

Після мого допису, у приват мені почало надходити багато повідомлень зі звинуваченнями, що цим дописом я негласно заплямив медичну реформу в Україні.

43473456 2165126813518373 2925429858848735232 nА що найбільше мене вразило, то це те, що декілька інформаційних агентств, порушуючи усі норми журналістської етики, передрукувавши цей допис, вклали в мої уста слова, яких я ніколи ані не говорив, ані не писав - слова вульгарного змісту, які кинуті в сторону народних депутатів України.

Така ситуація змушує мене висловити публічно мою думку про все це і опублікувати ось цей коментар.

В першу чергу, у моєму лексиконі не має місця для вульгарних і образливих слів, навіть, коли справа є надто тяжкою. Принципи християнської моралі є для мене життєвими принципами. Через те приписування мені фраз чи слів вульгарного змісту, яких я ніколи не говорив ані не писав, є щонайменше образою мене як людини, за які очікую перепрошення.

Якщо інформаційне агентство, яке допустило таку публікацію вважає себе достойним і чесним, воно це зробить. Якщо ні, то воно тим самим докаже свою приналежність до фейкового інформаційного ресурсу.

Приписування мені слів, яких я ніколи не говорив ані не писав, як також надання їм політичного підконтексту вважаю свідомою аферою, через яку, не знаю хто, бажає кинути на мене тінь як на священика, а через це і на мою рідну Церкву, служінню якій я присвятив усе своє життя. Я не збираюся тратити свій час на пошук тих, хто це зробив. Нехай діла тих, які цю аферу затіяли їх же самих і осудять. А я зі своєї сторони проситиму Господа про їхнє навернення.

І насамкінець. Ні для кого не є секретом, що медична сфера в Україні десятками років свідомо знищувалася. Чому? Бо знищуючи медичну сферу радянська тоталітарна система знищувала і Український Народ.

Саме медична сфера є тим лакмусовим папірцем, який показує, наскільки в Україні цінується людське життя і людська гідність. Цю гідність людини і її життя я покликаний боронитися через моє священиче і монаше покликання. Це я робив і робитиму надалі!

Тому, я глибоко ціную усіх тих, які, незважаючи на колосальні труднощі, намагаються у час війни робити перетворення, реформи медичної сфери. Безумовно, вони не стануться відразу, їх не вдасться зробити одній людині. Для цього потрібно добра воля і зусилля усіх нас як свідомих громадян України.

Своїм дописом я намагався допомогти тим, які ці реформи провадять, побачити маленький аспект великої проблеми. Жодної іншої цілі перед собою я не ставив. Особисто засвідчую мою велику повагу п. Уляні Супрун і прошу у Господа для неї ласки, щоб їй разом з командою вдалося здійснити усі добрі речі, які вона задумала. Здоров`я кожного громадянина України є золотим запасом для держави і Церкви!

Оскільки у моєму дописі як приклад я використав ціни популярної мережі аптек D.S. і багато хто сприйняв це за антирекламу мережі, хочу урочисто засвідчити, що вважаю цю мережу аптек однією з найкращих мені відомих і сам особисто у ній купую ліки і купуватиму надалі. У цій аптеці чесність, порядність і професіоналізм знайшли своє якнайкраще віддзеркалення. Користаю з нагоди, щоб подякувати тим, які цю мережу аптек створили і продовжують розвивати попри усі несприятливі законодавчі обставини!

З огляду на все вище сказане, звертаюся до усіх тих, хто читав мій попередній допис і натрапив на його фальшиву інтерпретацію певними інформаційними ресурсами (які цілево не хочу називати, щоб не робити їм зайвої реклами), ласкаво запрошую прочитати ось цей мій коментар.

Вірю, що правда і добро переможе, а неправда і фальш щезне як роса на сонці!

Слава Україні!