1 e56n7s45h8ot 1На наступній сесії Львівської обласної ради обговорять питання про дострокове припинення Львівською облдержадміністрацією повноважень із вивезення відходів зі Львова. Про це 25 лютого під час апаратної наради заявив голова обласної ради Олександр Ганущин.

А все тому, що його дуже розлютив мер міста Андрій Садовий, котрий напередоні випустив зухвалий передвиборчий ролик, у якому похвалився: «Я прибрав сміття у Львові, а тепер винесу сміття з Банкової!»

За словами Андрія Івановича, вся ця сміттєва криза взагалі була спецпроектом Банкової для знищення його репутації. Однак, президент і його люди не на того напали. Мовляв, за геніального господарювальника Садового вступилася громада, тому він зміг швиденько вирішити проблему, перетворивши Львів на чисте та охайне європейське місто.

От тобі й маєш… Він це серйозно?!

Ну, раз так, поміркував Олександр Ганущин, облдержадміністрація у проблеми Львова далі втручатися не буде. Який у цьому сенс, коли все й так добре? «Передбачалося, що обласна влада вивозитиме сміття зі Львова до червня, - нагадав Ганущин. - Однак, якщо Андрій Іванович заявляє, що вже його вивіз зі Львова, то нехай повертається 1 квітня з відпустки і закопує своє сміття!»

Відтак, обласна рада збирається скасувати термін дії договору з міською радою з 31 червня до 1 квітня 2019 року.

Позицію Олександра Ганущина поділяє і голова ОДА Олег Синютка. Він каже, що йому якось трохи образливо приїжджати на роботу о 7 годині ранку на нараду з приводу вивезення львівського сміття, у той час, як мер міста знімає 2-хвилинний ролик і присвоює собі чужі заслуги.

В принципі, як з Ганущиним, так і з Синюткою тут важко не погодитись. Але що чекає на львів’ян із приходом тепла, навіть страшно уявити. Знову купи відходів перед будинками, що й вікно страшно відчинити. Знову зграї мух і тарганів, один вгодованіший від іншого…

Андрій Іванович такими дрібницями не переймається, адже він у цей час, мабуть, буде далеко від Львова, бо збирається щось там вимітати з Банкової. Але нам з вами тут жити, серед бруду, смороду та інфекцій. Та найбільше вражає цинічний популізм мера нашого міста. Адже всі ми пам’ятаємо сміттєвий колапс дворічної давнини і те, якими зусиллями його ледве вдалося вирішити.

Що за ці два роки, допоки державні чиновники займались прямими обов’язками міської влади, розгрібаючи львівське сміття, зробив Садовий для того, щоб ситуація не повторилась? Нічого! Однак, він не гребує обдурювати виборців гучними заявами і присвоєнням собі чужої роботи. І найгірше, що люди, які живуть в інших областях, ймовірно, повірять Садовому. Але мені, як львів’янину, смішно і водночас прикро слухати таку брехню. І дуже соромно, що така людина має нахабність балотуватися на роль президента України!

Щодо ситуації загалом, до дуже прикро, що «гра м’язами» і політичні амбіції державних мужів та народних обранців роблять львів’ян заручниками цієї ситуації. Що візьме гору: відповідальність, турбота про місто і його жителів чи амбіції? Питання залишається відкритим.