99 mainАпеляційний суд Києва скасував дозвіл на затримання Петра Димінського та доставку його до суду для обрання запобіжного заходу. Про це 21 лютого повідомив адвокат Димінського Микола Лисий, пише Zaxid.net

За словами Миколи Лисого, таке рішення апеляційний суд прийняв 19 лютого.

«За результатами розгляду апеляційної скарги адвоката Апеляційний суд м. Києва прийняв нову ухвалу, якою відмовив в задоволенні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України про застосування щодо Димінського П. П. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Апеляційний суд дав належну правову оцінку безпідставності обраного запобіжного заходу, а також порушенням закону, які були допущені при обранні запобіжного заходу», – написав Микола Лисий.

Він також додав, що Печерський райсуд Києва скасував і постанову прокурора про закриття кримінального провадження щодо Андрія Борща, якого правоохоронці спершу підозрювали у скоєнні смертельної ДТП у Ямельні.

«Слідчий суддя прийшов до висновку, що постанова прокурора не відповідає вимогам законності та неупередженості, не ґрунтується на всебічному та повному дослідженні обставин кримінального провадження, адже спростування пред'явленої Борщу А.В. підозри потребує подальшого досудового розслідування. Згідно з ухвалою слідчого судді, при новому розслідуванні належить виконати необхідні слідчі дії щодо з'ясування обставин про наявність чи відсутність складу (події) злочину», – додав Микола Лисий.