33Кодекс етичної поведінки та корпоративної культури працівників Львівської обласної державної адміністрації визначає сукупність моральних, професійно-етичних принципів, правил та вимог, які регулюють засади поведінки працівників обласної державної адміністрації під час виконання своїх службових обов’язків та визначає засади корпоративної культури у Львівській обласній державній адміністрації.

“Етична поведінка – це не просто слова, це основа успішної роботи державної інституції. Спираючись на вдалі практики публічної служби європейських країн, у Львівській обласній державній адміністрації затверджено Кодекс етичної поведінки та корпоративної культури працівників. Оскільки етична поведінка може і має стати частиною організаційної культури – ми в ОДА інтегрували етику в нашу корпоративну культуру. В один документ було об’єднано правила етичних норм та корпоративну культуру, де чітко окреслено цінності адміністрації – результативність, доброчесність, професійність, відкритість та розвиток, якими працівники мають керуватися у своїй роботі,”– зазначив керівник апарату Тарас Грень.

Документ був розроблений з урахуванням результатів опитування працівників щодо їхньої лояльності до роботи в адміністрації, яке провів відділ розвитку та промоцій апарату. Підготовку проекту документу здійснював сектор з питань запобігання та виявлення корупції апарату облдержадміністрації. Правовою основою Кодексу стали Закони України “Про запобігання корупції”, “Про державну службу”, “Загальні правила етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування”, затверджені наказом НАДС, трудове та інше законодавство.

У Кодексі міститься інформація про місію, візію та цінності ОДА, загальні обов’язки щодо етичної поведінки працівників, відповідальність за порушення етичних вимог та правила корпоративної культури.

Мета Кодексу – це зміцнення позитивної репутації Львівської обласної державної адміністрації, забезпечення інформування громадян про норми етичної поведінки працівників стосовно них, визначення етичних норм і правил службової поведінки для гідного виконання своєї професійної діяльності, сприяння зміцненню довіри громадян, впровадження правил корпоративної культури в обласній державній адміністрації для підвищення ефективності управлінської діяльності персоналу та формування сприятливої робочої атмосфери.

Ознайомитись з документом детальніше можна за посиланням.

22