678З матеріалів та документів з цього ж військового лісництва на Львівщині, в якому працівнику-майстру лісу (особі “К”) Мостиським районним судом Львівської області ухвалено вирок суду від 26.01.2024 р., справа №448/1136-23, вбачається багато цікавинок.

 

Отже. Старший майстер лісу (особа – “Х”) , маючи офіційні документи, за якими надавалося право на вивіз 5 метрів кубічних дров, використав їх двічі. Тобто, 12.06.2023 р. на підставі цих документів старший майстер лісу вивіз з території лісгоспу 10 кубічних метрів дров, з яких половина (вартістю 4800 грн) ним були вивезені незаконно, тобто були викрадені. Під-час викрадення дров старший майстер лісу був викритий керівництвом лісгоспу та надав зізнавальні свідчення.

Як гадаєте, чи знайшов такий проступок старшого майстра лісу вирішення у суді, як і попередній, щодо майстра лісу - особи “К”, про що писалося раніше? Звісно, що ні, хоча від часу вчинення злочину минуло більше десяти місяців!

Ні слідчі, ні прокурори чомусь не вбачають у діях особи “Х” складу злочину. Напевно, тому що не ними було викрито цей злочин. Однак, є ще й інша версія щодо небажання у розслідуванні правоохоронцями обставин та причинно-наслідкових зв’язків. Найбільш вірогідно, що особа “Х” - старший майстер лісу, є «довіреною» особою співучасників злочину або має впливових покровителів у правоохоронних органах. Тому правова вимога, що всі рівні перед законом у лісництві, не спрацьовує, бо, як виявилося, що в лісництві не всі рівні, адже, є рівні, а є ще й рівніші.

З повагою, Ігору від Славка...