1990 Volkswagen Passat 5Виконуючий обов’язки директора мостиського комунального підприємства «Житловик» Петро Гринишин уклав договір на оренду автомобіля для потреб підприємства з власною дружиною за 1900 грн на місяць. Про це повідомляють "Наші гроші. Львів"

Договір між КП «Житловик» та дружиною керівника Ярославою Гринишин уклали на оренду автомобіля Volkswagen Passat 1990 р.в. ще у січні 2016 року. Тоді вартість оренди становила 850 грн/місяць. Зі сторони КП договір підписував Петро Гринишин.

Вже 1 червня 2017 року комунальне підприємство уклало додаткову угоду і платить Ярославі Гринишин 1900 грн на місяць за оренду автомобіля. Термін дії додаткової угоди невідомий.

Згідно з угодою, яку комунальне підприємство надало на запит «НГ.Львів», КП «Житловик» забов’язується підтримувати автомобіль в належному технічному стані, проводити за свій рахунок поточний ремонт, обслуговування та заправку автомобіля. Загалом витрати на орендований автомобіль протягом 2016-2018 рр. становили 65,1 тис. грн.

У своїй декларації в.о. директора КП «Житловик» Петро Гринишин зазначив, що його дружина у 2016 році отримала дохід від здачі майна комунальному підприємству у сумі 10,2 тис. грн.

На питання про те, чи заявляв Петро Гринишин про конфлікт інтересів через даний договір оренди перед його підписанням, в КП «Житловик» не відповіли.

Як раніше повідомляли «НГ.Львів», колишнього керівника іншого комунального підприємства «Львівавтодору» Олега Березу звинуватили порушенні закону «Про запобігання корупції» саме в частині конфлікту інтересів за те, що він як керівник КП орендував власне авто. Йому вдалось уникнути відповідальності через колізію в законодавстві.