18452520 1403988596290291 1614086386 oНа велотреку Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України (вул. Клепарівська, 39а) 24-25 березня, о 10.00 год. Львів прийматиме найсильніших каратистів з різних країн світу, які позмагаються за нагороди International Lviv Cup. Організатор турніру – СОК «Самурай». Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

International Lviv Cup відбувається за сприяння Львівської міської ради в межах програми «Відкриті Кубки Львова».

Цього року International Lviv Cup став наймасштабнішим турніром з карате у країні. Адже вже станом на ранок середи, 21 березня, свою участь у ньому підтвердило близько 80 організацій з 12 країн. Загальна кількість учасників – близько 1000 спортсменів. Однак електронна он-лайн реєстрація ще продовжується, тому учасників може бути ще більше. Загалом, змагання відбуватимуться одразу на 6-ти татамі.

Окрім спортсменів з України, на турнірі змагатимуться каратисти з Азербайджану, Чехії, Латвії, Білорусі, Польщі, Молдови, Угорщини, Словаччини. Також будуть гості із Чилі та Єгипту, Йорданії та Марокко.

На церемонії відкриття турніру International Lviv Cup буде присутній президент Української федерації карате Сергій Левчук. Також запрошено Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Сумі Шігекі.

«Учасниками цих змагань будуть спортсмени, які є лідерами національних збірних своїх країн. International Lviv Cup – є одним з наймасовіших турнірів, які проводяться на найвищому організаційному рівні та має найбільше міжнародне представництво в Україні», – розповів президент Української федерації карате Сергій Левчук.

Під час проведення турніру такого масштабу, організаторам вдалось застосувати сучасні технології та зробити International Lviv Cup справжнім видовищем для глядачів та учасників. Зокрема, буде вестись пряма інтернет-трансляція змагань. Поєдинки також можна буде побачити в ефірі телеканалу «X-спорт».

Також International Lviv Cup став першим турніром з карате в Україні, який має свої бренд-обличчя. Його «лицем» стали спортсмени світового значення Катерина Крива (тренер СОК «Самурай») та Станіслав Горуна (тренер СК «Юніон»).

«Цього року клуб «Самурай» отримав нагоду організовувати такий турнір завдяки тому, що минуло річ нам вдалось провести LVIV OPEN CUP на дуже високому рівні. Завдяки цьому ми зуміли добитися збільшення фінансування.

Також нам вдалось досягнути такої великої кількості міжнародного представництва на турнірі завдяки тісній співпраці Львівської обласної федерації карате та Федерації карате України. Варто також додати, що Антон Нікулін, як тренер збірної України з карате, особисто сприяв залученню міжнародних команд до участі в турнірі International Lviv Cup», – зазначив президент СОК «Самурай» Назарій Вітер, який вже традиційно виступає організатором великих турнірів з карате у Львові.

Президент СОК «Самурай» також відзначив, що команди Єгипту, Йорданії, Чилі, Мароко та Азербайджану візьмуть участь у ще одних важливих змаганнях у Львові.

«Спортсмени цих команд виявили бажання залишитись у Львові ще на тиждень. За цей час вони будуть проводити тренування та спаринги з львівськими каратистами. Згодом – візьмуть участь в Ґімназіаді України з карате, яка відбудеться через тиждень після International Lviv Cup. Мета Ґімназіаді України – відбір на всесвітню Ґімназіаду, яка відбудеться у травні в Марокко», – розповів Назарій Вітер.