poligon55«У термін до 6 місяців міський голова Льовова здатен побудувати новий полігон, сортувальну станцію для того, щоб не було ніяких загроз і через 6 місяців спокійно вивозити туди залишки відсортованого сміття», - заявив сьогодні у Львові Володимир Гройсман. "Ми маємо рухатися на тижні, не на місяці", - сказав він щодо термінів здійснення такого рішення.

Також треба створити новий сучасний сміттєпереробний комплекс для Львова, для чого потрібна нова ділянка, інформує прес-служба ЛОДА.

Говорячи про будівництво сміттєпереробного заводу, Гройсман зауважив, що у вересні Міністерство фінансів України підтвердило, що Львів спроможний брати участь у цьому проекті у співпраці із Європейським Інвестиційним Банком. Сьогодні місту треба працювати з ЄІБ, щоб фіналізувати проект.

Разом з тим, навіть без запозичень міський бюджет може впоратися із цим питанням, переконаний Володимир Гройсман. Як повідомляв Форпост, сьогодні у Львова є усі можливості для того, щоб профінансувати ці роботи, наголосив Прем'єр-міністр. Зокрема, бюджет розвитку міста у 2017 році має 1 млрд 800 млн грн.

"Це зона відповідальності міської влади, яка багато років експлуатувала цей полігон і, на превеликий жаль, не було зроблено необхідних заходів, щоб він став по-справжньому економічно безпечним, технологічно якісним і дав можливість підтримати у чистоті усю Львівську область, яка вивозила туди свої побутові відходи", - наголосив Прем'єр-міністр.