IMG 7592У львівській школі №21 батьківський комітет самотужки організував охорону навчального закладу з 8 до 18 години та планує облаштувати нову контрольно-пропускну систему через спеціальні картки. Про це повідомляє кореспондент Форпосту.

"Наша школа не потрапила під міську програму охорони навчальних закладів. Все тому, що минулого року ми організували свою охорону коштом батьків. Це благодійні внески батьків, які були зроблені офіційно через рахунки школи, без готівки. Замовником є школа, виконавцем охоронна компанія із ліцензією. Батьки одноразово внесли всі кошти на рахунок і зараз школа оплачує охорону", - каже голова батьківського комітету, правозахисниця Ірина Кравець.

Проте, згодом батьки дійшли висновку, що самої лише охорони не достатньо.

"Наш договір передбачає пропускну систему, але фактично цієї системи немає. Тобто охорона у нас є, але що вона робить - не зовсім зрозуміло. Основним завданням є те, щоб у школу не потрапляли сторонні особи. Охоронець може зовсім нікого не пропускати, але у нас є практика, коли учнів 1-4 класів приводять і забирають батьки. Тому є величезний потік дорослих людей, які заходять в школу дуже швидко.

Батьки думали як це організувати і запропонували виготовити пластикові картки. Це буде найпростіша картка без сканера, яку батьки показуватимуть охороні, щоб їх пропустили. Всі  інші особи - ті, хто забув чи загубив, будуть змушені пред'являти паспорт і будуть заноситися в журнал відвідувачів. Для таких людей також встановлено часові обмеження тому, що дуже великий трафік і охоронець не зможе перевірити багатьох. Подивится картку - це просто. А списати паспортні дані, зазначити куди, до кого і з якою метою йде відвідувач - це вже складніше. Тому такі особи будуть пропускатися до приміщення школи тільки після початку уроків", - розповіла Ірина Кравець.

Таку контрольно-пропускну систему планують запровадити із 17 квітня.

Окрім того, батьківський комітет сподівається, що міська влада перейматиметься безпекою усіх шкіл без виключення, тому наступного року звертатиметься у мерію, аби отримати таку охорону бюджетним коштом.