71f8a7b9dfbdfa4a4502ebd60f17d2b5 l 1На центральній площі Майдан Незалежності у Сколе розміщений радянський пам'ятник. Для виконання Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів...",  у сколівській міськраді,  вперше в Україні, пропонують встановити на цьому місці пам'ятник "Шибениці". 

Він буде символізувати боротьбу з корупцією, боротьбу з дилерами, які розповсюджують наркотичні речовини в місті Сколе, і стане свого роду символом правосуддя та карності за злочини, якої дуже  бракує в Україні, заявили у мерії Сколе.

Бюджетні кошти на демонтаж радянського пам’ятника і встановлення "Шибинеці" не виділяються та використані не будуть, уточнює мер міста Володимир Москаль.

Нагадаємо, 15 березня 2018 року було винесено вирок міському голові Сколе Володимиру Москалю, якого затримали у 2015 році при одержанні хабара в розмірі 18 тисяч гривень.

За рішенням суду мер міста отримав 6,5 років ув’язнення, а юрисконсульт – 5,5 років з конфіскацією майна.

Судове провадження тривало кілька років. 10 серпня 2015 року, на хабарі затримали міського голову Сколе Володимира Москаля та юрисконсульта Сколівської міськради. Вони вимагали та отримали від підприємця 18 тис. грн. Посадовці пообіцяли йому передати в оренду об’єкт комунального майна та зменшити орендну плату за його користування. Через кілька днів, а саме 13 серпня 2015 року Галицький районний суд відпустив В.Москаля під заставу 48 тисяч гривень та відсторонив на два місяці від посади міського голови.

Посадовців взяли «на гарячому» при одержанні неправомірної вигоди. За ч.3 ст.368 КК України їм загрожує покарання на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Прокуратура із вироком суду не погоджується та вважає його надто м'яким та подала апеляцію. У той же час мер Сколе називає це "підставною справою" і теж подав апеляційну скаргу. Наразі рішеня суду ще не вступило у законну силу і Володимир Москаль продовжує виконувати обов'язки мера міста.