До 6 лютого жодних робіт на ділянці під сміттєпресувальний цех по вулиці Стрийській здійснюватися не буде. Таких домовленостей досягла ініціативна група мешканців на зустрічі з головою Сихівського району Іриною Маруняк.

Як повідомила Форпосту представник ініціативної групи Галина Чабан, у мешканців є багато питань до міської влади стосовно задекларованого цеху.

“По - перше, такі речі не допустимі в межах міста, де до будівель 200 чи 400 метрів. По - друге, ми не почули як це вирушує проблему, що далі робитимуть зі сміттям? Ми не розуміємо, для чого аж 1 га площі, ми таки вважаємо, що там будуть зберігати сміття". - пояснила Чабан.

Відтак ініціативна група попросила донести свою позицію до міського голови.

Водночас мешканці Стрийської категорично проти перекриття вулиці на знак протесту проти створення сміттєпресувального цеху, як це трапилося увечері 25 січня.

“Справа в тому, що жодна людина, яка справді конструктивно намагається вирішити цю проблему, дорогу не перекривала. Перекриття дороги аж ніяк не вирішує ситуацію, а лише створює додаткові незручності місцевим”, - каже Галина Чабан.

«Ми зверталися до невідомих нам людей, які перекривали вулицю,з прохання припинити, але вони нас не чули, деякі з них були напідпитку і не зовсім адекватні. Коли питали, з якої вони вулиці, всі чомусь говорили одну і ту ж адресу. Думаю, що завжди може знайтися третя сила, яка в цьому зацікавлена. Бачила лише в очах і діях тих людей, що вони не готові до діалогу, на який пішли ми», - стверджує Чабан.

Наразі ініціативна група вирішила збиратися щотижня і тримати ситуацію на контролі. Очікують почути правду від міської влади.