30726619 1690549340998684 5260149067064803328 n 768x576Депутат львівської міської ради Ігор Зінкевич вважає, що рішення про підвищення тарифу в електротранспорті прийнято з грубим порушенням процедури – без отриманого рішення виконкому про зміну тарифу на проїзд були надруковані квитки з підвищеною вартістю. Це є ознакою нецільового використання коштів комунальним підприємством. За цим фактом депутат подав звернення, пише Варта-1.

Повний текст заяви депутат львівської міської ради Ігора Зінкевич оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

“10 квітня 2018 року Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення, відповідно до якого тариф на проїзд в електротранспорті Львова відкориговано до 5 грн. У мене, як представника громади міста Львова, депутата Львівської міської ради виникає багато питань щодо легітимності проведення позачергового засідання виконкому ЛМР та рішень, які були прийняті на ньому.

Річ у тім, що депутатів Львівської міської ради, всупереч ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про виконавчий комітет Львівської міської ради та Регламенту Львівської міської ради 7-го скликання, не повідомлено про проведення позачергового засідання виконкому ЛМР та не надано для ознайомлення проекти рішення, які будуть розглядалися на засіданні виконавчого комітету ЛМР 10.04.2018 р.  Важливо, що відповідно до чинного законодавства усі проекти рішень органів місцевого самоврядування повинні оприлюднюватись за 20 робочих днів до моменту розгляду з метою прийняття.” – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що депутатською фракцією «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» у Львівській міській раді, членом якої є депутат, було ініційовано проведення громадського слухання на тему: «Недоцільність підняття вартості за проїзд пасажирів у міському електротранспорті без обґрунтування тарифу перевезень та стратегії розвитку». Слухання визнали недійсними через неточний підрахунок кількості зареєстрованих учасників. Тому обґрунтування підвищення вартості проїзду в електротранспорті так і не було обговорено з громадськістю міста Львова. Про це повідомляла Варта 1.

Однак, предметом депутатського звернення є дії керівництва ЛКП «Львівелектротранс», які підпадають під кримінальну відповідальність, зокрема по ст. 191 та 210 ККУ розтрата коштів, майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та використання службовою особою бюджетних коштів усупереч їх цільовому призначенню.

“Як тільки мною було опубліковано інформаційне повідомлення у соціальній мережі facebook щодо порушення працівниками ЛМР законодавства України у частині не відповідного інформування про проведення позачергового засідання виконкому ЛМР, одразу отримав у коментарях до повідомлення декілька фактів, які свідчать про ймовірне порушення ЛКП «Львівелектротранс». Мова йде про квитки на проїзд у міському електротранспорті, які офіційно оприлюднило ЛКП «Львівелектротранс» на своєму сайті за декілька хвилин після прийняття рішення, відповідно до якого тариф на проїзд в електротранспорті Львова відкориговано до 5 грн.

Було опубліковано оригінали 2 типів квитків (Пільговий та Загальний), не ЗРАЗКІВ та МАКЕТІВ для проїзду в міському електротранспорті. Цей факт також підтверджується офіційним інформаційним повідомленнями на сайті Львівської міської ради. Квитки ЛКП «Львівелектротранс» на проїзд у міському тролейбусі/трамваї номіналом 2,5 та 5 грн, надрукованих на ТОВ «Укрспецполіграфія», серії ПІЛ 16 №001001 та ЗАГ 15 №003001).” – повідомляє депутат.

Важливо зазначити, що квитки – це документи суворої звітності. Тому замовляти нові квитки можна лише тоді, коли отримано рішення виконкому про зміну тарифу на проїзд. В іншому випадку це є ознакою нецільового використання коштів комунальним підприємством.
Зважаючи на вищенаведене, а також керуючись нормою, що одним із найважливіших завдань будь-якого органу місцевого самоврядування відповідно до ст. 1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» є забезпечення раціонального використання рухомого й нерухомого майна, земельних ділянок та інших ресурсів, що перебувають у комунальній власності, прошу у межах Ваших компетенцій здійснити перевірку та дати оцінку фактам наведених у цьому зверненні, а також притягнути до відповідальності осіб обвинувачених за нецільове використання коштів комунального підприємства.

30714994 1690549344332017 7139678398481170432 n