54564165415
Фото 2015 року
Сьогодні, 19 квітня, на черговій сесії Львівської міськради було прийнято рішення про повернення у комунальну власність міста цілісного майнового комплексу військового містечка №85 по вул. Личаківській, 105 у Львові. Про це повідомляє кореспондент Форпосту.

Нагадаємо, у 2016 році військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного привласнення земельної ділянки військового містечка площею 1,0755 га. Військовою прокуратурою Західного регіону України за результатами проведеного вивчення виявлено факт привласнення та незаконного вилучення Винниківською міською радою земельної ділянки військового містечка, розташованої в м. Львові по вул.  Личаківська, 105.

Установлено, що за наявності понад 2 тисяч безквартирних військовослужбовців вказану нерухомість безоплатно передано у власність територіальної громади м. Винники на підставі незаконного та безпідставного рішення Кабміну України. А 19 травня 2016 року, в порушення інтересів держави в особі Міноборони України та інтересів вказаних військових і членів їх сімей, міська рада прийняла рішення про її продаж на аукціоні.

Тоді на цій ділянці хотіли побудувати православну церкву Моськовського патріархату.

Згодом, земля перебувала під арештом, а на весні цього року депутати Винниківської міськради таки затвердили рішення про надання згоди на безоплатну передачу території Львівській міськраді.

За словами тодішнього начальника управління культури Львівської міської ради Михайла Мороза, на цьому місці Львівська міськрада хотіла звести музичну школу.

Йшлося про музичну школу для дітей Личаківського району, відтак приміщення має бути в цьому ж районі. Тоді міська влада зупинила свій вибір на ділянці за адресою Личаківська, 105.

За словами пана Мороза, станом на лютий 2017 року було досягнуто домовленості, що Винниківська міська рада готова віддати право користування цією ділянкою ЛМР, а Львівська міська рада у листопаді минулого року прийняла ухвалу про згоду на взяття землі та майна на баланс ЛМР. Крім того, зараз юридичний департамент ЛМР активно працює з Кабміном, щоби вирішити питання із землею.

У бюджеті на 2017 рік було передбачено 250 тис. грн для виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво нової музичної школи.

Екс-начальник управління культури ЛМР розповів, що під час зустрічей з архиєпископом-митрополитом Львівським РКЦ Мечиславом Мокшицьким обговорювали питання щодо участі церкви у пошуку позабюджетних джерел фінансування – приватні інвестори чи грантові кошти.

«Митрополит попередньо дав згоду, щоби стати партнером у пошуку позабюджетної частини коштів. Зараз триває процес, він непростий, складається з багатьох процесів та рішень, які невидимі на поверхні, але міська рада має принципове бачення щодо нього», — запевнив Михайло Мороз.