lmr sesija1212712У четвер, 19 квітня, депутати Львівської міськради погодили умови кредиту ЄБРР для реалізації проекту поводження з твердими побутовими відходами у Львові. Це рішення під час пленарного засідання підтримали 38 депутатів, повідомляє Zaxid.net

«Це проект ухвали, який є попереднім кроком при підписанні угоди на надання кредиту по будівництву заводу ТПВ», – сказала Ірина Кулинич, директорка департаменту економічного розвитку ЛМР.

Згідно з умовами кредиту, йдеться про 25 млн євро (20 млн євро кошти ЄБРР, 5 млн євро – Фонд чистих технологій). Ці кошти місто отримає у кредит на 13 років з пільговим періодом у 3 роки (до 2021 року). Схема погашення кредиту – 20 рівними піврічними платежами після пільгового періоду. Також ЛКП «Зелене місто» погодили залучення грантового співфінансування у розмірі 10 млн євро від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля.

Садовий запевнив, що проект, який фінансуватиме ЄБРР, буде екологічно безпечним. Він також запропонував керівнику ЛКП «Зелене місто» Вадиму Ноздрі детально розповісти депутатам про проект сміттєпереробного заводу та як він функціонуватиме.

Кілька депутатів ЛМР виступили проти прийняття цього рішення, оскільки не впевнені на що саме будуть витрачені кошти. Йдеться про Тараса Чолія (Українська галицька партія), Ігоря Телішевського, Ігоря Зінкевича, Любомира Босаневича (УКРОП), Ірину Оршак (Народний контроль). Зокрема, вони не розуміють як функціонуватиме майбутній сміттєпереробний завод, а також чи буде він екологічно безпечним.

Нагадаємо, сьогодні, 19 квітня, під стінами Львівської міськради мешканці вулиці Пластової влаштували пікет, у той час як у Ратуші розпочалось чергове засідання сесії. Активісти виступають проти будівницта сміттєпереробного заводу у цьому районі, яке планують розпочати у другій половині 2018 року.