538 880x5281Президент України підписав закон, який схвалила Верховна Рада щодо заборони продажу алкогольних напоїв. Про це йдеться на сайті ВР.

23 квітня Петро Порошенко повернув підписаний законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових".

Таким чином, Львівська міська рада має усі повноваження для заборони продажу алкоголю у певний час доби. Щоправда, це не стосується ресторанів.

Такі заборони повинні вводитися тільки рішеннями, прийнятими на пленарних засіданнях відповідної сільської, селищної або міської ради.

Крім цього закон встановлює адміністративну відповідальність за торгівлю алкоголем у заборонений рішенням органу місцевої влади час доби у вигляді штрафу від 510 до 1,7 тис. грн (30-100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян).

Нагадаємо, ще у березні цього року Верховна Рада України схвалила такі поправки до закону. За схвалення законопроекту №3149 проголосували 230 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Олег Синютка, губернатор Львівської області, звернувся до органів самоврядування, щоб ті запровадили таку заборону.

"Я Вас закликаю прийняти відповідні рішення, адже ще нікому не стало гірше від того, що він споживає менше алкоголю. Маємо для цього всі законні підстави", - цитує очільника області Ольга Березюк.