h 20b33У Львові поблизу Стрийського ринку на вул. Франка та прилеглих реорганізують рух транспорту. Таке рішення ухвалили на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху. Про це повідомляє Твоє Місто. 

Задля зменшення заторів з вулиці Шота Руставелі в напрямку Стрийської планують розділити потоки транспорту. Для цього необхідно перелаштувати на перехресті світлофор. На вул. Свєнціцького у напрямку вул. Франка, а далі до центру облаштують смугу громадського транспорту. Натомість від Свєнціцького до вул. Паркової заборонять паркуватись, аби пришвидшити рух трамваїв.

«Зараз середня швидкість громадського транспорту (на перехресті вул. Франка – Шота Руставелі – Стрийської, – ред.) становить 7 км/год. Після змін швидкість зросте до 22 км/год. За таких заходів ми підвищимо перевізну здатність на 33%», – розповів керівник відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор» Роман Зубачик.

1455191 1507311На вул. Волоській облаштують паркомісця, а саму вулицю у напрямку Шота Руставелі зроблять односторонньою. Автобуси, які нині курсують по Волоській, їздитимуть по Франка із зупинкою на Шота Руставелі поблизу супермаркету «Рукавичка».

1455191 1507305Трамвайну зупинку в напрямку центру перенесуть від Стрийського ринку на площу Франка (біля будинків №77-79).

 1455191 1507307Згідно з рішенням комісії, запровадити нову схему руху можна буде лише після реконструкції світлофора на перехресті вул. Стрийської та вул. Франка та внесення змін до паспортів автобусних маршрутів, які курсують по вул. Волоській.