239206Систему пасажирських перевезень у Львівській області продовжують вдосконалювати. Тепер у Львові можна відстежувати рух не лише міських транспортних засобів, але й міжміських. У п’ятницю, 4 травня у Львові було презентовано нову диспетчерську службу для того аби контролювати усі обласні пасажирські перевезення. Про це інформує Uvovi.info.

Служба в режимі онлайн контролюватиме рух автобусів відповідно до рейсів та графіку курсування всіх перевізників Львівщини.  Програма дозволяє людям самим відстежувати рух транспортних засобів та розраховувати час очікування на зупинці. Нова система вже тестувалася від грудня минулого року. Тепер вона остаточно допрацьована, а програмне забезпечення удосконалене. До системи включили абсолютно всі маршрути, кількість яких становить 1024 транспортні засоби. Але в програмі відображені поки 819, тобто більше ніж 82% транспортних засобів. Для інших перевізників оголосять конкурс, і вже тоді їх долучать до системи.

Як запевнив в.о директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку ЛОДА Роман Кокотайло, серед вимог для участі в конкурсі є наявність GPS-трекера на транспортному засобі та забезпечення передачі даних до програмного забезпечення, яким користується диспетчерська служба. Керівництво КП «Центральна диспетчерська служба пасажирських перевезень» за допомогою системи контролю пообіцяла оперативно реагувати на порушення курсування транспорту.  Якщо будуть помічені  системні порушення, то, відповідно, про них повідомлять департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку та перевізника.

Найбільш поширеними порушеннями є невідвідання точок, які встановлені в договорі, тобто певної зупинки та недотримання водіями графіку руху. Якщо такі порушення будуть, тоді накладається штраф.