1 lizhko e1512680715143Галицький суд міста Львова 16 травня виніс рішення у досить складній цивільній справі. Цим рішенням суддя Юрків фактично відбирає малолітню дитину у своєї матері та зобов′язує вислати хлопчика з України.

Судова тяганина в боротьбі за дитину між мамою та батьком-іноземцем триває вже кілька років. Зі слів Ольги Бочко, матері дитини, їй довелось тікати з Чилі від чоловіка-тирана в Україну, забравши із собою дитину. При чому, батько дитини дав свою згоду на вивіз дитини за кордон. Крім того, маленький Марк має громадянство України.

Звичайно, після психологічних та економічних знущань, жінка не повернулась назад до чоловіка та залишилась разом із сином в Україні. Це обурило батька дитини, який неодноразово, зі слів пані Ольги, погрожував їй. Погрози чилієць підкріплював скандальними відвідинами України, судовими позовами та численними конфліктами.

“Зараз він запевняє весь світ, що матір злочинно викрала дитину і порушила всі норми законодавства, визначивши в односторонньому порядку питання проживання спільної дитини, чим позбавила його законного права на піклування єдиним сином. Проте, є документи від МЗС і міністерства юстиції Чилі, які підтверджують те, що тато дав дозвіл на проживання дитини за місцем реєстрації матері в Україні. Суду не надано доказів наявності виключних обставин, які могли би бути підставою для розлучення сина з матір’ю. Тобто, задоволення позову про повернення малолітньої дитини до Республіки Чилі можливе лише разом з матір’ю дитини, що протирічить ст.2 Протоколу №4 Конвенції  ООН «Про захист прав і основних свобод людини»”, - запевняє Ольга Бочко.

Попри все це, суд не прислухався до позиції матері і малолітній Марк може відправитись в Чилі до свого батька, який, зі слів пані Ольги, жодного разу не долучився до виховання дитини, хоч, попри суди, була пропозиція навідувати сина.

32731978 1676168735798155 5527972662023815168 n